Katona a Csokonai Színházban

2016. június 19, Vasárnap

A párbeszéd néző és alkotó között az alapja aszínháznak. Ebben a párbeszédben fontos, hogy mindkét fél meghallja és megértseegymást. A néző örül, ha azt kapja, amire vágyott és van katarzis a végén. Aművész, az alkotó pedig akkor, ha érzi, hogy megértette a néző, amitközvetíteni akart. Jutalma taps a végén, amely minden színpadi embertelégedettséggel tölt el.. A párbeszéd egyik kifejezőeszköze a mozgásművészet, atánc. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület évről évre támogat egy művészt, egyalkotót a Csokonai Színház évadzáróján. Idén egy olyan művészre esett a választás, aki a kifejező eszközök széles tárházával kommunikál megannyi üzenetet, gondolatot eljuttatva a néző lelkéhez." - mondta Porkoláb Gyöngyi a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke a Csokonai Színház idei évadzáróján. Katona Gábor koreográfus-rendezőnek Porkoláb Gyöngyi adta át az egyesület díját.
Katona Gábor 2013 óta aCsokonai Színház társulati tagja.
A Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc, majdkoreográfus szakának elvégzése után számos neves táncszínház meghatározó tagja.Független előadó többek között Bozsik Yvette, Duda Éva, Kovács Gerzson Péter,Topolánszky Tamás darabjaiban. Koreográfusként többek között Árkosi Árpád, Andzrej Bubien, EszenyiEnikő, Gothár Péter, Göttinger Pál, Kiss Csaba, Kovács Dániel, Őri Rózsa,Sopsits Árpád, Szabó Máté, Tasnádi István, Vidnyánszky Attila rendezőkelőadásaiban dolgozott.
Alkalmazott koreográfiáiban hol a néptánc,hol a rockzene erejéből építkezik, minden egyes alkalommal eredeti, autentikusformát létrehozva, de szenzációs, igazi arcát már rendezőként is a Csikóink ésa Camille című produkciókban mutatta meg.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP