Kőr Dáma Egyesület

A 19 éve fennálló Debreceni Kőr Dáma Egyesület 150 aktív, értelmiségi pályán dolgozó női tagot tömörít. Az elmúlt közel két évtizedben  egyesületünk értékközvetítő szerepet vállalt Debrecen kulturális és társadalmi életében. A kor igényeihez alkalmazkodva a szervezetet folyamatosan megújítjuk, így idén például útnak indítjuk a Nem csak álom! Te is lehetsz példakép! középiskolai roadshow-t, a CS.A.K dizájn elnevezésu, dizájnereket tömörítő vásárt, valamint a CS.A.K. egy est?! kerekasztal-beszélgetéseket is.

CS.A.K. egy nő?!

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület 2016-ban indította útjára a nagy sikerű, CSalád.Anya.Karrier. egy NŐ?! c. konferenciasorozatot azzal a céllal, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek; a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán.

Nem CS.A.K. álom!

Te is lehetsz példakép!

Kezdeményezésünk a középiskolás korosztályt célozza meg. Nyitott párbeszédet szervezünk, személyes példákon keresztüli beszélgetéseket folytatunk az identitáskeresés, a megfelelő célok kijelölése, pályaorientáció, a párkapcsolati és egyéb emberi kapcsolatok témaköreiben.

CS.A.K. Design?!

CSAK Design, mert valódi, igényes, minőségi, egyedi, tervezői darabokkal találkozhatsz. CSAK Design, mert ez Debrecené, a debreceni dizájnerektől. CSAK Design, mert egy helyen találkozhatsz tervezőkkel, művészekkel. 

CS.A.K. egy könyv?!

Könyvajánló a Pagony könyvesbolttal együttmuködve. Könyvajánlókat teszünk közzé a 12-18 éves lányok tabu-témáit feszegető, nőket, és egyéb társadalmi kérdéseket érintő témában. Célunk, hogy népszerűsítsük a könyvolvasást a mai digitalizált világban.

Család-OK Országos Koncertje

Több száz család zenélt és közel ezer család hallgatta a Család-OK Országos Koncertjén felcsendülő dallamokat 2018. január 14-15-én: országszerte, Körösszegapátitól Balatonfüredig templomokban, iskolákban, jégpályán, sot még piacon is koncerteztek a zenekedvelő családok. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület által szervezett hangverseny-sorozat fő célja az volt, hogy a Családok évében még inkább összekösse a családokat, összehangolja a generációkat: unokák, nagyszülők, szülők együtt adtak koncertet a Családok éve vidéki nyitóeseményén szerte az országban.

CS.A.K. egy mese?!

Önálló weboldalunk indul hamarosan, ahová bármely család beküldheti saját, személyes történetét. A kezdeményezés lehetőséget teremt arra, hogy a családok újraéljék közös élményeiket és az egymástól távol élő családtagokat „összekapcsolja” az online térben.

CS.A.K. egy est?!

Néhány perces színházi jelenetek formájában állítunk majd tükröt a mindennapok családi történéseinek. Az ihletet Janikovszky Éva A lemez két oldala c. műve adja.Jakupcsek a 3. CSAK egy nő konferencia egyik főszereplője

2017. május 11, Csütörtök (13:00) - 2017. május 11, Csütörtök (19:00)

PROGRAMTERV- 3. CS.A.K egy nő konferencia
2017.május 11. 12 óra-
LovardaKulturális Szórakoztató Központ

11.30 – 12.00 Regisztráció

1. BLOKK -Megnyitó
12.00 – 12.10 PorkolábGyöngyi, a Kőr Dáma Egyesület Elnöke,a CSAK egy nő?! konferencia programigazgatója- Befogadás-elfogadás-elengedés
12.10 – 12.20 Köszöntő– Dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, Egyedül nem megy
12.20 – 12.40 Dr.Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár előadása– Család és hivatás2. BLOKK12.50-13.50
Anya csak egyvan? Az anyaság értelmezése
Kerekasztal beszélgetés
Résztvevők: Farkasházy Réka színésznő, Kárász Eszterszínész, előadóművész, Kubik Anna színművész, Molnár Szilágyi Szilvia PureLove Baby Moccs tulajdonosa, Tollár Mónika kulturális produkciós vezető
A beszélgetésre olyan édesanyák érkeznek, akikkülönböző szálakkal kapcsolódnak az adott témához. Olyan kérdésekre keressük aválaszt, mint pl.: Hogyan változott az anyaszerep? Ki ma az anya: akihezodabújok, vagy aki menedzsel? Mi a helyes út, hogyan találom meg az egyensúlytaz anyaság és a hivatás között.
A beszélgetést vezeti: Jakupcsek Gabriella
Rövid szünet:20 p

3. BLOKK14.10-15.10
Helyi női startup – Hogyan motivál Debrecen?
Résztvevők:
SeresSára – A Shumlee márka megálmodója, alkotója.
Tatár Mariann jógaoktató –Belső Csend Jógastúdió, Babamosolygyermekbolt
KopócsÉvi – Maminvent márka megálmodója, alkotója.
PappCsilla - író
Móré Viktória – A VIK megálmodója.
KrajcsiNikolett-Mészáros Tibor színművészek
A beszélgetést vezeti: Jakupcsek Gabriella
Rövidszünet: 15 p

4. BLOKK 15.25-16.25
Egyasszony:Küzdelem, elfogadás, újratervezés
Résztvevők: Péterfy-Novák Éva író, Tenki Rékaszínésznő, Dr. Mailáth Mónika pszichiáter
A beszélgetést vezeti: Jakupcsek Gabriella

18.00 Müller Péter előadása - Aranyfonál


Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP