Kőr Dáma Egyesület

A 19 éve fennálló Debreceni Kőr Dáma Egyesület 150 aktív, értelmiségi pályán dolgozó női tagot tömörít. Az elmúlt közel két évtizedben  egyesületünk értékközvetítő szerepet vállalt Debrecen kulturális és társadalmi életében. A kor igényeihez alkalmazkodva a szervezetet folyamatosan megújítjuk, így idén például útnak indítjuk a Nem csak álom! Te is lehetsz példakép! középiskolai roadshow-t, a CS.A.K dizájn elnevezésu, dizájnereket tömörítő vásárt, valamint a CS.A.K. egy est?! kerekasztal-beszélgetéseket is.

CS.A.K. egy nő?!

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület 2016-ban indította útjára a nagy sikerű, CSalád.Anya.Karrier. egy NŐ?! c. konferenciasorozatot azzal a céllal, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek; a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán.

Nem CS.A.K. álom!

Te is lehetsz példakép!

Kezdeményezésünk a középiskolás korosztályt célozza meg. Nyitott párbeszédet szervezünk, személyes példákon keresztüli beszélgetéseket folytatunk az identitáskeresés, a megfelelő célok kijelölése, pályaorientáció, a párkapcsolati és egyéb emberi kapcsolatok témaköreiben.

CS.A.K. Design?!

CSAK Design, mert valódi, igényes, minőségi, egyedi, tervezői darabokkal találkozhatsz. CSAK Design, mert ez Debrecené, a debreceni dizájnerektől. CSAK Design, mert egy helyen találkozhatsz tervezőkkel, művészekkel. 

CS.A.K. egy könyv?!

Könyvajánló a Pagony könyvesbolttal együttmuködve. Könyvajánlókat teszünk közzé a 12-18 éves lányok tabu-témáit feszegető, nőket, és egyéb társadalmi kérdéseket érintő témában. Célunk, hogy népszerűsítsük a könyvolvasást a mai digitalizált világban.

Család-OK Országos Koncertje

Több száz család zenélt és közel ezer család hallgatta a Család-OK Országos Koncertjén felcsendülő dallamokat 2018. január 14-15-én: országszerte, Körösszegapátitól Balatonfüredig templomokban, iskolákban, jégpályán, sot még piacon is koncerteztek a zenekedvelő családok. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület által szervezett hangverseny-sorozat fő célja az volt, hogy a Családok évében még inkább összekösse a családokat, összehangolja a generációkat: unokák, nagyszülők, szülők együtt adtak koncertet a Családok éve vidéki nyitóeseményén szerte az országban.

CS.A.K. egy mese?!

Önálló weboldalunk indul hamarosan, ahová bármely család beküldheti saját, személyes történetét. A kezdeményezés lehetőséget teremt arra, hogy a családok újraéljék közös élményeiket és az egymástól távol élő családtagokat „összekapcsolja” az online térben.

CS.A.K. egy est?!

Néhány perces színházi jelenetek formájában állítunk majd tükröt a mindennapok családi történéseinek. Az ihletet Janikovszky Éva A lemez két oldala c. műve adja.


Céljaink

2013. május 1, Szerda

A Debreceni Kőr Dáma egyesület
alapszabályának 3. § foglaltak alapján


Az egyesület céljai:


a különböző gazdasági, társadalmi és civil szférákban tevékenykedő nők érdekeinek integrálása;
a nőket érintő társadalmi kérdésekről rendelkezésre álló információk elérhetővé tétele;
elősegíteni a tájékozódását és megteremteni az önálló véleményformálás lehetőségét mindazoknak, akik aktívan szeretnének részt venni tevékenységükkel a nemek közötti egyenlőség, egyenrangúság megteremtésében;
találkozók, előadások, tanfolyamok, megszervezésével, az információáramlás megteremtésével elősegíteni azt, hogy a nők a jelenleginél nagyobb arányban és hatékonysággal vegyenek részt a saját sorsuk és családjuk sorsa alakításában, Debrecen város és az egész ország közéletében;
fórumok kialakítása bármely, a nőket érintő kérdés, vagy probléma megvitatására;
koordinációs szerep betöltése mindazon szervezetek között, amelyek tevékenysége Debrecenben érinti a nők, családok tevékenységét;
évente legalább egy jótékonysági rendezvény szervezése;
Debrecen kulturális, sport, művészeti és társadalmi eseményeivel, életével kapcsolatos információk szolgáltatása a tagok számára;
kommunikációs, személyiségfejlesztő és egyéb tréningek, tanfolyamok szervezése a tagság részére;
a nőket érintő társadalmi kérdésekről rendelkezésre álló az ilyen információról való tájékoztatás;
kiállítások szervezésével elősegíteni azt, hogy a nők a jelenleginél nagyobb arányban és hatékonysággal vegyenek részt a saját sorsuk és családjuk sorsa alakításában;
az Egyesület céljainak megfelelő társadalmi értékek támogatására;
környezetvédelem és környezettudatos szemléletmód kialakítása és támogatása;
egészségnevelési és az egészség megőrzését célzó programok szervezése, hasonló programokban való részvétel.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP