Kőr Dáma Egyesület

A 19 éve fennálló Debreceni Kőr Dáma Egyesület 150 aktív, értelmiségi pályán dolgozó női tagot tömörít. Az elmúlt közel két évtizedben  egyesületünk értékközvetítő szerepet vállalt Debrecen kulturális és társadalmi életében. A kor igényeihez alkalmazkodva a szervezetet folyamatosan megújítjuk, így idén például útnak indítjuk a Nem csak álom! Te is lehetsz példakép! középiskolai roadshow-t, a CS.A.K dizájn elnevezésu, dizájnereket tömörítő vásárt, valamint a CS.A.K. egy est?! kerekasztal-beszélgetéseket is.

CS.A.K. egy nő?!

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület 2016-ban indította útjára a nagy sikerű, CSalád.Anya.Karrier. egy NŐ?! c. konferenciasorozatot azzal a céllal, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek; a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán.

Nem CS.A.K. álom!

Te is lehetsz példakép!

Kezdeményezésünk a középiskolás korosztályt célozza meg. Nyitott párbeszédet szervezünk, személyes példákon keresztüli beszélgetéseket folytatunk az identitáskeresés, a megfelelő célok kijelölése, pályaorientáció, a párkapcsolati és egyéb emberi kapcsolatok témaköreiben.

CS.A.K. Design?!

CSAK Design, mert valódi, igényes, minőségi, egyedi, tervezői darabokkal találkozhatsz. CSAK Design, mert ez Debrecené, a debreceni dizájnerektől. CSAK Design, mert egy helyen találkozhatsz tervezőkkel, művészekkel. 

CS.A.K. egy könyv?!

Könyvajánló a Pagony könyvesbolttal együttmuködve. Könyvajánlókat teszünk közzé a 12-18 éves lányok tabu-témáit feszegető, nőket, és egyéb társadalmi kérdéseket érintő témában. Célunk, hogy népszerűsítsük a könyvolvasást a mai digitalizált világban.

Család-OK Országos Koncertje

Több száz család zenélt és közel ezer család hallgatta a Család-OK Országos Koncertjén felcsendülő dallamokat 2018. január 14-15-én: országszerte, Körösszegapátitól Balatonfüredig templomokban, iskolákban, jégpályán, sot még piacon is koncerteztek a zenekedvelő családok. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület által szervezett hangverseny-sorozat fő célja az volt, hogy a Családok évében még inkább összekösse a családokat, összehangolja a generációkat: unokák, nagyszülők, szülők együtt adtak koncertet a Családok éve vidéki nyitóeseményén szerte az országban.

CS.A.K. egy mese?!

Önálló weboldalunk indul hamarosan, ahová bármely család beküldheti saját, személyes történetét. A kezdeményezés lehetőséget teremt arra, hogy a családok újraéljék közös élményeiket és az egymástól távol élő családtagokat „összekapcsolja” az online térben.

CS.A.K. egy est?!

Néhány perces színházi jelenetek formájában állítunk majd tükröt a mindennapok családi történéseinek. Az ihletet Janikovszky Éva A lemez két oldala c. műve adja."A kihívások új női szerepeket kívánnak!" - IV. CSAK egy nő konferencia

2017. október 12, Csütörtök (10:00) - 2017. október 12, Csütörtök (15:00)

PROGRAMTERV - IV. CS.A.K. egy nő?! konferencia


9.30 – 10.00 Regisztráció

1. BLOKK – 10.00Megnyitó és köszöntők


2. BLOKK10.35-11.20
Támogatónői közösségek:
Kerekasztal beszélgetés
Batthyány –Schmidt Margó Magyar Női Unió Egyesület elnöke, Király Nóra Újbuda alpolgármestere, Nagy Anna újságíró, kommunikációs szakember, Rácz Zsuzsa író, újságíró,Szabó Anna Eszter blogger (Mommynity)

3. BLOKK 11.25-12.10
„Én azthiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogykomolyan veszi.”- Szabó Magda 100
Kerekasztal beszélgetés
Juhász Anna irodalmár, Karafiáth Orsolya költő, fordító, Keczán Mariann irodalmár, muzeológus(TTRE Múzeuma), Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, Tenki Rékaszínésznő

Rövidszünet: 15 perc

4.BLOKK12.25-13.10
Nőkkülönleges szerepekben
Kerekasztal beszélgetés
Al Ghaoui Hesnariporter, Kósa Erika a Kósa ErikaAkadémia alapítója, Nádasdy Borbála írónő, Porkornyi Lia színésznő, Rimaszombati Fruzsina biomérnökhallgató
Ebédszünet
5.BLOKK13.30-14.30
„Akasztjáka hóhért” – avagy a férfiak a nőkről
Kerekasztal beszélgetés
BereczkiZoltán színész, énekes, zenei producer,Györfi Pál mentőtiszt, mentálhigiénikus, PR- szakember, Kepes-Végh Ádám blogger (Apávávált), Orosz Róbert pszichológus, Reszegi László közösségi médiaszakember, Vida Ferenc az Apamagazinfőszerkesztője
A beszélgetéseket Jakupcsek Gabriella vezeti.
További részletek: http://csakegyno.hu/konferencia_2017oktober/

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP